27 Temmuz 2010 Salı

Miley Cyrus Kimdir ?


23 Kasım 1992 doğumlu Amerikalı bir aktris ve şarkıcı-söz yazarıdır. Cyrus, bir Disney televizyon dizisi olan Hannah Montana'daki Miley Stewart/Hannah Montana rolüyle bilinmektedir.Altın Küre Ödülleri] ve Broadcast Film Critics Association Ödülleri'ne aday gösterilmiştir.


Nashville,Tennessee'de doğmuştur.Leticia " Tish " ve country şarkıcısı Billy Ray Cyrus'un kızıdır. Christopher Cody ve Trace(Los Angeles'taki Metro Station adlı elektro rock grubunun solisti ve gitaristi)adlarında iki üvey ağabeyi vardır.Ayrıca Brandy adında bir üvey ablası, Braison adında bir erkek kardeşi ve Noah adında, Miley gibi aktris olan bir kız kardeşi vardır.Anne ve babası onun iyi bir geleceği olacağını düşünerek ona Destiny Hope(İngilizce'de, Destiny kader, Hope da umut demektir.)adını vermişlerdir.Sonraları sürekli gülümsediği için önce Smiley, sonra da Miley lakabını almıştır.Ayrıca Miley'nin ablası (Brandy) Miley yanında çalıyor.


Heritage orta okulunda okudu ve orada amigo kız takımındaydı. Artık Options For Youth(Gençler İçin Seçenekler) adında bir okula gitmektedir. Ayrıca Hannah Montana setinde özel öğretmeni de vardır. Anne ve babasının, Tennessee dışındaki çiftliğinde büyüdü.



Cyrus, ailesi Kanada'ya taşındığında, 9 yaşındayken rol yapmaya ilgi duymaya başladı. İlk rolü, babasının oynadığı Doc adlı bir dizide, misafir oyunculuktu. Dizide, Kylie adlı bir kızı canlandırdı.2003'te, Tim Burton'un yönettiği Big Fish adlı filmde, genç Ruthie'yi canlandırdı. Ayrıca Rhonda Vincent'ın If Heartaches Have Wings adlı müzik videosunda da oynadı.2 yıl ilişkileri süren sevgilisi olan Nick Jonas'tan ayrıldığında bunalıma giren Miley Cyrus, yeni albümü olan Breakout'da Nick Jonas'a hitap eden 7 Things (I Hate About You)'i yazmıştır.2008'nin Aralık ayında başladığı bir film olan Hannah Montana:The Movie yi bitirdi.Bu film Los Angeles ve Tennesee'de çekildi.Film Türkiye'ye 15 Mayıs 2009'da geldi. 28 Ağustos 2009'da son albümü The Time of Our Lives'i çıkardı. Türkiye'de 16 Nisan 2010'da gösterime girecek olan The Last Song'ta Liam Hemsworth ile birlikte oynuyor.Ayrıca miley kendi otobiyografisini yazdığı "Miles to go" (Millerce Gitmek) adlı bir kitap yazmıştır.Rol hayatı boyunca birçok dizide konuk oyuncu olarak da rol almıştır.Bunlardan en çok bilinen "suit life" tır.Miley basına Hannah Montana dizisini 2011 den itibaren çekmeyi bırakacağına dair açıklama yapmıştır.Şu an "Robot" adını verdiği albümü üzerinde çalışma yapmaktadır.


Ayrıca Miley Cyrus'u resmi sitesinden de takip edebilirsiniz. Miley Cyrus Resmi Sitesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder